Τρίτη 31 Ιουλίου 2007

Περί ψευτοδιανοούμενων…

Αφορμή για το εν λόγω άρθρο, ένα περασμένο δημοσίευμα του ΒΗΜΑgazino στις 1/4/2007 (όχι πρωταπριλιάτικο όμως, δυστυχώς…). Θα μου πείτε πού το θυμήθηκες. Το σαββατοκύριακο ήμουν στους δικούς μου και ξεδιαλέγοντας παλιά περιοδικά ώστε να γεμίσω την κούτα για ανακύκλωση, έπεσα σε δημοσίευμα του κυρίου Κοσμά Βίδου (kvidos@dolnet.gr). Αυτός ο απίστευτος κύριος, που σαφώς θα του δινόταν η δυνατότητα για εξωτερίκευση των ‘θαυμαστών’ απόψεών του μόνο μέσω του Βήματος ή της Ελευθεροτυπίας, μαζί με άλλα ‘μπουμπουκάκια’-κατά μεγάλο ποσοστό τους οι γνωστοί ‘ψευτοδιανοούμενοι’ που βγάζουν σπυριά όταν βλέπουν ελληνική σημαία- έχουν βαλθεί σώνει και καλά να πείσουν τους κατοίκους αυτής της ρημαδοχώρας ότι είμαστε μαλ…, ε χμ.. συγγνώμη, ελέφαντες.

Ξεκαθαρίζοντας την θέση μου, είμαι ταγμένος 100% υπέρ των δημοκρατικών θεσμών και της αληθινής αξιοκρατίας, απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας κάθε συμπεριφορά που δεν σέβεται το ίδιο τον άνθρωπο και την ελευθερία του. Οι συμπεριφορές όμως του εν λόγω συναφιού κάθε άλλο παρά δημοκρατικές μπορούν να χαρακτηρισθούν.
Το ‘πρωταπριλιάτικο’ αυτό δημοσίευμα κάνει επίθεση στον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, κ. Γεωργιάδη και τους ομοϊδεάτες του. Κατακρίνει αυτόν και όλους εκείνους οι οποίοι εκφράζονται υπέρ των δικαιωμάτων μας ως Έλληνες (κατά το συνάφι ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μόνο οι αλλοδαποί…) και το δικαίωμα που έχει κάθε πολίτης μιας δημοκρατικής χώρας για νόμιμη προάσπιση των συμφερόντων του. Ναι, ο κ. Γεωργιάδης είναι λίγο υπερβολικός. Ναι, είναι αγενής με τους συνομιλητές του. Ναι, ο κ. Γεωργιάδης συμπεριφέρεται τηλεοπτικά με αυτό τον τρόπο έχοντας και πολιτική σκοπιμότητα. Όχι όμως και ότι οι απόψεις του είναι γεμάτες συντηρητισμό, βρομούν φορμόλη (άκουσον άκουσον!!!) και είναι αναχρονιστικές! Είναι αναχρονιστικό λοιπόν να έχω το δικαίωμα (αλλά όχι να υποχρεούμαι) να κάνω παρέλαση στις εθνικες επετείους? Είναι αναχρονιστικό να διατηρώ την ελληνική σημαία στις δημόσιες υπηρεσίες και άλλα κτίρια; Είναι αναχρονιστικό να μαθαίνουμε στα παιδιά μας την ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία και όχι αυτή που θέλουν οι Σκοπιανοί, Τούρκοι και Αλβανοί; Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι κατά το συνάφι του κ. Βίδου οι πρόγονοί μας ούτε διώχθηκαν ούτε και σφαγιάσθηκαν από τους φίλους μας Οθωμανούς. Οι Πόντιοι σφάχθηκαν μεταξύ τους όταν χόρευαν πολεμικούς χορούς με τα μαχαίρια, οι Σμυρνιοί ποδοπατήθηκαν στο λιμάνι τρομάζοντας (οι αφελείς…) από τη φιλική εισβολή των γειτόνων μας, οι Κωνσταντινουπολίτες διαφώνησαν με την οικονομική πολιτική και έφυγαν (από μόνοι τους φυσικά…) από την Πόλη αφήνοντας πίσω περιουσίες και μαγαζιά, τα οποία ως δια μαγείας κάηκαν σε μια νύχτα (προφανώς από βραχυκύκλωμα της ΔΕΗ). Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις! Σας ενοχλεί η αλήθεια κύριε Βίδο έτσι; Αυτές τις απόψεις θέλουν να περάσουν στον κόσμο οι ομοϊδεάτες σας. Αγάπη, ομόνοια, αδελφοσύνη και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ώστε να μην δυσαρεστήσουμε τους γείτονές μας.
Κανείς υγιώς σκεπτόμενος δεν είπε να πάρουμε την Πόλη, ούτε να μπούμε με τα τάνκς στα Σκόπια (Ναι την Macedonia εννοώ, για να καταλαβαίνετε…). Μην μας προσπαθείτε όμως να μας ταϊσετε κουτόχορτο διατυμπανίζοντας ότι ζούμε στο κράτος του Γεωργιάδη και κάθε άλλου είδους ‘φασιστοειδή’ όπου οι αλλοδαποί καταπιέζονται, σε κράτος όπου οι κάτοικοί του εποφθαλμιούν εδάφη γειτονικών χωρών και δρούν υπερ-εθνικιστικά! Αν είναι δυνατόν! Ο γκεμπελισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Όχι λοιπόν κύριε Βίδο, δεν είμαστε ‘φασίστες’ όπως εννοείτε εμμέσως πλην σαφώς. Νιώθω ότι θίχτηκα με το δημοσίευμά σας, επιστρέφω λοιπόν τον χαρακτηρισμό σε κάθε παρόμοιο ψευτο-διανοούμενο που δεν διστάζει να χαρακτηρίζει ‘χουντικό’ όποιον διαφωνεί μαζί του (πασίγνωστη τακτική ψευτο-αναρχοαριστεροκουμουνιστάκηδων). Φασίστας λοιπόν είναι αυτός που θέλει ντε και καλά να περάσει τις δικές του απόψεις και θέσεις επιβάλλοντάς τες, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκει. Τα πρώην κομουνιστικά κράτη άλλωστε κάθε άλλο παρά δημοκρατικό χαρακτήρα είχαν.
Εν τέλει, δεν πιστεύω ότι το συνάφι του κ. Βίδου θα σταματήσει να κάνει ότι κάνει έως τώρα. Δεν μπορεί να μην αντιδράμε όμως σε τέτοιες λασπολογίες και έμμεσες προπαγάνδες για ‘αδελφοποίηση’ και αρμονική συνένωση άνευ όρων των λαών. Να είστε σίγουροι ότι ακόμη και ο σημερινός φραπο-νεοέλληνας θα αγκαλιάσει οποιονδήποτε γείτονά του αρκεί αυτός ΕΜΠΡΑΚΤΑ να δείξει τις καλές του προθέσεις και όχι κάνοντας νύξη για τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης που καταπιέζεται ή για ‘μακεδονική φυλή’ της οποίας τα δικαιώματά καταπατά η Ελλάδα. Επιτρέψτε λοιπόν εμένα τον ‘φασίστα’ που όταν κατά την θητεία του ως έφεδρος και κάθε φορά που ανέβαζε την ελληνική σημαία σε ύψωμα φυλακίου στα ελληνοτουρκικά ένιωθε διαφορετικά, να διαφωνεί με τις ‘προοδευτικές’ απόψεις σας. Δυστυχώς για εσάς, σας πήραμε χαμπάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: